2015 m. balandžio 29 d., trečiadienis

Veganiškas nekeptas becukris moliūgų pyragas


Priešistorė labai paprasta: turėjau moliūgo. Norėjau torto. Radau. Gavosi labai lengvas, daržovikošiškas saldumynas.
Mūsų įvertinimas: 7,5 iš 10.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Apatiniam sluoksniui:
1 puodelis bet kokių riešutų (dėjau dalį Makadamijos, dalį graikiškų)
1 puodelis datulių (brinkintų, jeigu sausos)
1 puodelis avižinių miltų (iki miltų susmulkintų avižinių dribsnių)
2-5 šaukštai riešutų/sojos/ryžių pieno arba vandens

Viršutiniam sluoksniui:
2 puodeliai moliūgo (naudojau saldųjį, rausvą)
1 vidutinė morka (nebūtina)
5 datulės (brinkintos, jeigu sausos)
1 šaukštas ryžių sirupo
1 apelsino sultys (galima nutarkuoti ir žievelę)
Cinamono, druskos, kardamono, imbiero miltelių, maltų gvazdikėlių (pagal skonį bei norus)

1. Apatiniam sluoksniui skirtus produktus sudedam į maisto smulkintuvą, išsukam iki vientisos, lipnios masės pieno naudodami kiek įmanoma mažiau.
2. Trombuojam ją į torto formos dugną (naudojau 20 cm skersmens atidaromą torto formą), paliekam šaldiklyje, kol gaminsim viršutinį sluoksnį.
3. Viršutiniam sluoksniui skirtus produktus sumetam į maisto smulkintuvą ir išsukam iki vientisos košelės. Užpilam torto formą ir dedam atgal į šaldiklį bent 20 min., o tuomet į šaldytuvą bent 2 valandoms, o geriausia – parai. Arba, kaip visada, jokių „dar palauk, dar ne dabar“ rekomendacijų nesilaikom ir ragaujam iš karto. Tačiau, garbės žodis, šio torto skonis kur kas geresnis kitądien. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą