2015 m. balandžio 23 d., ketvirtadienis
Nekeptas becukris morkų pyragas
Šiandien – Mano Žmogaus gimtadienis. Dar prieš tris mėnesius buvo žadėta, kad pirksim toksiškai saldų morkų pyragą su gausia cukrine glazūra viršuje, apačioje ir į tarpus. Kaip gyvenime retsykiais pasitaiko, pažadai liko pažadais. Nuomonių ir sprendimų ratui apsisukus šiandien imuosi gaminti nekeptą becukrį morkų pyragą, kuris buvo įvertintas 9 iš 10.
--------------------------------------------------------------
Pyrago sluoksniui:
2 didelės nuskustos morkos
2 puodeliai datulių (brinkintų, jeigu sausos)
1 puodelis avižinių miltų (iki miltų susmulkintų avižinių dribsnių)
0,5 puodelio džiovinto kokoso drožlių
1 šaukštelis cinamono
Pyrago pertepimui:
2 puodeliai pernakt mirkytų anakardžių riešutų
2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
2 šaukštai kokoso aliejaus (tirpinto)
1 šaukštas ryžių sirupo
2-5 šaukštai sojos/riešutų/ryžių pieno arba vandens
1. Pyrago pertepimui skirtus produktus (išskyrus pieną) sudedam į maisto smulkintuvą ir sumalam iki vientisos, glotnios masės pieno pildami kiek įmanoma mažiau. Turi gauti tiršto jogurto arba grietinės konsistencijos masė. Atidedam į šaldymo kamerą, kol gaminsim pyrago sluoksnį.
2. Pyrago sluoksniui skirtus produktus sumetam į maisto smulkintuvą ir išsukam iki vientisos košės.
3. Trombuojam pusę masės torto formos dugne (naudojau 20 cm skersmens atidaromą torto formą), sukrečiam pusę baltojo pertepimo sluoksnio, išlyginam. Teoriškai – dedam į šaldiklį, bet praktiškai – labai atsargiai, sulaikę kvėpavimą, kad nepersimaišytų sluoksniai, dedam likusią torto sluoksnio dalį ant viršaus ir jau tada kišam į šaldytuvą bent 4 valandom drauge su kitame indelyje gulinčiu pertepimo sluoksniu.
4. Prieš patiekiant, tortą aptepam likusiu baltuoju sluoksniu, puošiam graikiniais riešutais, žvakutėmis, dainomis ir bučiniais, arba paliekam, kaip yra.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Ačiū už nuostabų receptą, o kaip dėl morkų, ar jos turi būti virtos?
AtsakytiPanaikinti