2015 m. balandžio 3 d., penktadienis
Veganiška becukrė bananinė duonelė
Vėl bananai, taip taip. Šįkart – kepinėlis, vadinamas „banana bread“, kuris savo skoniu labiau primena pyragą nei duoną ir nuo kurio variacijų (su riešutais, razinomis, datulėmis, saulėgrąžomis, moliūgų sėklomis, kitais priedais ir be jų) lūžta internetas. Labai paprasta, labai greita, labai skanu.
------------------------------------------------------------------------------------
3 gerai prinokę arba pernokę bananai
0,3 puodelio aliejaus (naudojau kepimui skirtą alyvuogių aliejų)
1 šaukštas ryžių sirupo
1-1,5 puodelio miltų (priklausomai nuo tešlos skystumo)
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Cinamono, malto kardamono, druskos (nebūtinai)
1. Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Bananus sutrinam blenderiu arba bulvių košės grūstuve (šakute) iki vientisos košelės be gumuliukų, supilam aliejų, sirupą, išmaišom.
3. Tobulam pasaulyje – persijojam miltus. Bet mes visi žinom, kaip ten būna. Pradžioje naudojam dalį miltų, vėliau adaptuojam pagal poreikį. Sumaišom su kepimo milteliais, dedam į bananų ir aliejaus mišinį, išmaišom. Tešla turi gautis labai tirštos grietinės konsistencijos. Jeigu reikia, dedam dar miltų.
4. Dedam visus trokštamus priedus: džiovintus abrikosus, razinas, grūdus, riešutus, sėklas. Šįkart į vidų nedėjau nieko, labai norėjau gryno skonio.
5. Supilam į nedidelę keksų kepimo formelę, šaunam į orkaitę ir kepam apie 30 min., kol gražiai apskrunda ir tešla nelimpa prie medinio pagaliuko/degtuko/dantų krapštuko.
6. Valgom be nieko, dar šiltą.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą