2015 m. balandžio 12 d., sekmadienis
Becukriai sezamo sėklų pastos (Tahini) batonėliai
Sezamo sėklų pastą (Tahini), vienas-du, galima pasigaminti namuose: ant sausos keptuvės paskrudinam du puodelius sezamo sėklų, dedam į maisto smulkintuvą ir kantriai malam iki vientisos masės, kol išsiskiria natūralūs aliejai. Viskas.
Ši pasta yra labai išsiskirianti, skalsi. Ja pagardinti saldėsiai paprastai permuša visus kitus skonius, todėl sezamų pastą naudoju retai ir atsargiai. Bet kartais nutinka ta diena, kai prisireikia būtent Tahini.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Apatiniam sluoksniui:
1 puodelis avižinių miltų (iki miltų susmulkinti avižiniai dribsniai)
1 puodelis datulių (brinkintų, jeigu sausos)
3-5 šaukštai sojos/ryžių/riešutų pieno arba vandens
Viduriniąjam sluoksniui:
1 puodelis datulių (brinkintų, jeigu sausos)
1 šaukštas tahini
3-5 šaukštai sojos/ryžių/riešutų pieno arba vandens
keli lašai vanilės ekstrakto
Viršutiniajam sluoksniui:
1 puodelis datulių (brinkintų, jeigu sausos)
1 šaukštas tahini
1 šaukštas 100 proc. kakavos miltelių
3-5 šaukštai sojos/ryžių/riešutų pieno arba vandens
cinamono, druskos (nebūtina)
1. Sumetam datules su avižiniais miltais ir išsukam maisto smulkintuvėje iki vientiso gumulo. Pilam pieno/vandens, jeigu nesilipina – gautis turi maždaug plastelino paslankumo masė.
2. Trombuojam į pasirinktą dežutę/indelį, atidedam į šaldymo kamerą, kol gaminam antrąjį sluoksnį.
3. Sudedam antrąjam sluoksniui skirtus produktus į smulkintuvą, išsukam iki vientisos masės (tiršto jogurto konsistencijos). Tirštumą adaptuojam pieno kiekiu. Dedam ant pirmojo sluoksnio, vėl transportuojam į šaldiklį, kol darysim paskutinį sluoksnį.
4. Sudedam viršutiniam sluoksniui skirtus produktus į maisto smulkintuvą ir išsukam iki vientisos, jogurto tirštumo masės. Koreguojam vėl su pieno kiekiu.
5. Paliekam šaldytuve bent 2 valandas. Supjaustom norimais gabaliukais ir gaunam reikiamą dozę Tahini.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą