2015 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Nekeptas becukris citrinų tortas


Vienas iš dangiškesnių desertų – laimo pyragas su kondensuotu pienu ir laimo sultimis. Šiandien užsifrustravau ir apsiėmiau veganiško becukrio citrinų/laimo torto paieškomis ir kūryba. Radau. Užšalęs primena citrininį šerbetą, atšilęs – citrinų tarta.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Apatiniam sluoksniui:
1 puodelis pernakt brinkintų migdolų riešutų
1 puodelis brinkintų datulių, jeigu sausos
keli šaukštai avižinių miltų (iki miltų susmulkintų avižinių dribsnių)
keli lašai valinės esencijos
2-5 šaukštai sojos/riešutų/ryžių pieno arba vandens

Viršutiniam sluoksniui:
1 puodelis pernakt brinkintų anakardžių riešutų
0,5 puodelio brinkintų datulių, jeigu sausos
0,5 puodelio citrinos arba laimo sulčių
1 citrinos arba laimo nutarkuota žievelė
1 šaukšto ciberžolės (spalvai, bet nebūtina)
iki 0,5 puodelio sojos/riešutų/ryžių pieno arba vandens
1 šaukštas ryžių sirupo, jeigu labai norisi saldžiau
keli grūdeliai druskos

1. Apatiniam sluoksniui skirtus produktus sumetam į maisto smulkintuvą ir malam iki kol susiformuoja vientisas besisukantis gumulas. Adaptuojam jį su avižinių miltų ir pieno/vandens kiekiais. Jeigu gaunasi maždaug plastelino konsistencijos lipnus reikalas, darbą atlikom gerai.
2. Trombuojam dugninį sluoksnį ten, kur jam priklauso – torto formos dugne (naudojau 20 cm skersmens atidaromą torto formą). Paliekam šaldiklyje, kol gaminam citrinų sluoksnį.
3. Sumetam visus viršutiniam sluoksniui skirtus produktus į maisto smulkintuvą, išskyrus pieną/vandenį. Malam iki vientisos masės, vis papildydami pienu/vandeniu (kuo mažiau).
4. Supilam ant dugninio sluoksnio ir paliekam ramybėje šaldytuve bent 2 val. Jeigu norime šerbeto ledų efekto – laikom šaldiklyje.
5. Ragaujam, rodom vienas kitam geltonai ciberžolės nudažytą liežuvį ir juokiamės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą