2015 m. balandžio 18 d., šeštadienis
Sveikuoliški krekeriai
Sveikuoliškų krekerių variantų (kaip ir „energijos rutuliukų“) yra pasaulyje daugiau negu laiko juos išbandyti. Todėl kas kartą tenka vadovautis sava galva, nuojauta ir „ką turėjau, tą sudėjau“ principu. Šiandien rankoj laikau nuo redžiuvelako likusius smulkintus daigintus kviečius, kurie ir keliaus į sveikuoliškus krekerius.
Beje, pats primityviausias variantas – chia krekeriai, pagaminti iš bent 15 minučių vandenyje brinkintų chia sėklų su priedais ir prieskoniais.
Tobulam interneto receptų pasaulyje visi veganai turi vaisių džiovintuvus, kurių pagalba ir gamina (džiovina) krekerius (tuomet grūdai ir kiti priedai išsaugo savo gerąsias savybes). Man belieka truputį numoti ranka ir naudotis orkaite.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
0,5 stiklinės nuo redžiuvelako likusių smulkintų daigintų kviečių
3 šaukštai chia sėklų
3 šaukštai smulkintų linų sėmenų
1 šaukštas saulėgražų
1 šaukštas moliūgo sėklų
1 šaukštas goji uogų
1 šaukštas kedro riešutų
druskos
1 stiklinė vandens
1. Įkaitinam orkaitę iki 150 laipsnių.
2. Viską gerai sumaišome giliame dubenyje, užpilame vandeniu, dar geriau sumaišome ir leidžiame bent 20 min. pribrinkti.
3. Jeigu masė vis dar per skysta, dedam daugiau chia arba smulkintų linų sėmenų.
4. Ištepam skardą aliejumi, formuojam apvalius, kvadratinius, trikampius, stačiakampius arba 3D efekto krekerius, prispausdami masę prie skardos dugno.
5. Kepam bent 20 minučių iš vienos pusės, tada verčiam ir kepam 20 minučių iš kitos pusės.
6. Ragaujam atvėsintus. Smaližės nekantruolės garbės žodis – šie krekeriai turi pilnai atvėsti.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą