----------------------------------------------------------------------------------
1 puodelis pernakt mirkytų anarkardžio riešutų
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukštai maistinių mielių dribsnių
1 šaukštelis česnako miltelių
1 šaukštelis svogūno miltelių
0,5 šaukštelio druskos (arba keičiam tris pastaruosius 1 šaukšteliu asafetidos miltelių)
1 šaukštas šviežių citrinos sulčių
0,5 stiklinės karšto vandens
1. Visus ingridientus sudedam į maisto trintuvę ir suplakam iki vientisos masės.
2. Masę supilam į pakaitintą keptuvę, nuolat maišydami (žinau, kad tingisi, bet svarbu) ant vidutinės ugnies kepinam, kol krakmolas pradeda veikti ir viskas ima tirštėti.
3. Vis dar maišom ir vis dar kepinam, iš viso – apie 5 minutes, kol masė ima sulipinėti į atskirus gabalus. Nukaičiam (yra toks žodis?) nuo ugnies.
4. Dedam ant picos viršaus, kepam kaip įprasta.
Picą gaminamės kaip kam skanu ir kaip kam įdomu tądien. Šiandien manojoj atsidūrė veganiško bešamelio pagrindu pakepti špinatai, saulėje džiovinti pomidorai, porai, trijų spalvų paprikos, švieži čili pipirai ir alyvuogės.
----------------------------------------------------------------------------------
Mūsų vertinimas: 8,7 iš 10. Tąsus darinys kur kas sūriškiau pradžiugino širdį ir akį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą