2015 m. balandžio 11 d., šeštadienis

Becukriai naminiai avižiniai sausainiai


Avižinius sausainius gamindavau kas tris dienas, menu. Nes per dieną nieko nelikdavo, o likusias dvi vėl gaminti tingėdavosi. Jų esmė buvo 5 kupini šaukštai medaus ir pusė keptuvės sviesto.
Kurį laiką nebevartojant cukraus, skonio receptoriai adaptavosi ir normalizavosi. Pati nustebau, kad avižiniams sausainiams su datulėmis arba razinomis jokių papildomų saldinimų iš viso nebereikia.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
2 stiklinės avižinių dribsnių
4 šaukštai kokosų aliejaus
2 nedideli gerai prinokę arba pernokę bananai
1 šaukštelis kepimo miltelių
cinamono, malto kardamono, druskos (nebūtina)
sauja datulių ir (arba) razinų, kitų džiovintų vaisių pagal skonį
turimų po ranka riešutų, kokoso drožlių, saulėgrąžų, moliūgų sėklų ir kt.
2 šaukštai 100 proc. kakavos, jeigu norime šokoladiškesnio varianto

1. Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Keptuvėje išlydom kokoso aliejų, jame 5 minutes paskrudiname avižinius dribsnius (galime šį žingsnį ir praleisti, bet daug sausainiškesnis rezultatas gaunasi).
3. Bananus sutrinam į viensitą tyrę, įmaišom į avižinius dribsnius, sudedam visus turimus/norimus priedus ir prieskonius.
3. Jeigu masė nė kiek nesikabina, įpilam truputį karšto vandens. Galima ir avižinių dribsnių miltų (tie patys, tik iki miltų susmulkinti avižiniai dribsniai) įmaišyti. Jeigu norisi bananaduoniškesnio varianto, dedam į tyrę dar 2-3 sutrintus bananus.
4. Su šaukštu formuojam sausainius skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Kepam apie 30 min., kol gražiai apskrunda.
5. Suvalgom per vieną dieną, kitas dvi dienas tingim, tada kartojam.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą