2015 m. balandžio 6 d., pirmadienis

Veganiški avižinių dribsnių ledai


Toliau eksperimentuoju su ledais. Šįkart ant stalo – interneto išliaupsinti avižinių dribsnių veganiški ledai, kurie, neva, kur kas skanesni nei bananiniai. Bananinių receptas ČIA. Bandau su dviem skoniais iškart: kokosiniais ir šokoladiniais.
---------------------------------------------------------------------------
1,5 puodelio avižinių dribsnių
1 puodelis sojos/riešutų/ryžių pieno (kaip per 2 minutes pasigaminti riešutų pieną – ČIA)
1 šaukštas 100 proc. kakavos
1 šaukštas turimo riešutų sviesto arba tahini
1 šaukštas kokosų aliejaus
0,5 puodelio kokoso drožlių
Stevijos arba ryžių sirupo saldinimui
Vanilės ekstrakto (nebūtina)

1. Avižinius dribsnius sumalam smulkintuvu iki miltų, užpilam turimo augalinio pieno, gerai išmaišom, leidžiam pabrinkti bent 20 min.
2. Atskiriam masę į dvi dalis, vienai naudojam riešutų sviestą ar tahini, kakavą, kitai daliai – kokoso aliejų ir kokoso drožles. Kiekvieną atskirai vėl dedam į smulkintuvą (kombainą) ir labai gerai išmaišom iki vientisos, glotnios masės.
3. Dedam į indą, transportuojam į šaldymo kamerą ir kantriai laukiam kitos dienos (arba bent 5 valandas).
--------------------------------------------------------------------------------
Mūsų verdiktas: deja, bet ne ledai. Kadangi pastaruosius porą metų rytais pusryčiams valgėm virtą avižinę košę, skonio receptoriai signalizuoja tokią žinią: „o, kokia skani, šalta košė su priedais, neprimenanti ledų“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą