2015 m. gegužės 4 d., pirmadienis
Sveikuoliški šventuoliški kale čipsai
O taip, klasika. Jeigu esate veganas veteranas, tikrai turite daržovių/vaisių džiovintuvą ir jau maždaug pusę savo gyvenimo valgote įvairius natūralius daržovių čipsus, paties gamintus namuose, tame idiliškame aparate.
Aš, kaip žinia, esu su „atsiprašau, dar mokausi“ ženkliuku atlape, bet nepaisant to, labai knieti viską pabandyti turimomis sąlygomis, t. y. šiuo atveju – orkaitėje.
Taigi, „Game Of Thrones“ nauja serija = naujas užkandis.
---------------------------------------------------------------------------------------
300 g lapinių kale kopūstų
norimų prieskonių (žolelės, druska, kajeno pipirai, čili pipirai, kuminas, kita)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1. Įkaitinam orkaitę iki 160 laipsnių.
2. Kale nuplaunam, supjaustom/suplėšom pusės delno dydžio gabalėliais, tam naudojam tik pačius lapelius, be kotų/stiebų.
3. Gerai nusausinam. Labai svarbu nedėti šlapių kopūstų į orkaitę, nes šie kaip mat sutrokš, o ne išdžius. Aš darbavausi popieriniu virtuviniu rankšluosčiu, išnaudojau pusę rulono (apie jų kainas visi žinom, tai mano apmaudą visi irgi suprantam).
4. Subarstom norimus prieskonius, gerai išmaišom rankomis kartu su aliejumi.
5. Dedam į skardą vienu sluoksniu.
6. Kepam apie 15-20 minučių, priklausomai nuo orkaitės karščio palaikymo stabilumo, kol čipsai tampa traškūs, bet nesudegę.
7. Ištraukiam, neliečiam, atvėsinam iki galo.
8. Jungiamės naują „Game Of Thrones“ seriją ir vėl kertam čipsus be kaltės.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą