2015 m. gegužės 11 d., pirmadienis

Veganiškas lavos pyragaitis


Skaniausius tikruosius „Lava Cake“ be konkurencijos gamina mano draugė Sandra. Ir, reikia pripažinti, kad becukris veganiškas gyvenimas be jų atrodo kur kas liūdnesnis. Bent jau iki šiandien. Šiandien atradau tiesiai į dešimtuką pataikiusį veganiško lavos pyragaičio receptą. Suskubau išbandyti, ir, turiu pasakyti tik viena – 10 iš 10.
--------------------------------------------------------------------------
Pyragaičiui:
0,3 stiklinės graikiškų riešutų
0,3 stiklinės datulių (brinkintų, jeigu sausos)
0,3 stiklinės razinų
0,3 stiklinės avižinių miltų (iki miltų susmulkintų avižinių dribsnių)

Lavai (įdarui):
2 šaukštai ištirpdyto kokoso aliejaus
2 šaukštai 100 proc. kakavos
1 šaukštas ryžių sirupo
keli grūdai druskos
0,5 šaukštelio cinamono
čili pipirų miltelių pagal skonį

1. Pyragaičiams skirtus produktus susmulkinam maisto smulkintuvėje, iki kol visa masė sulimpa. Turi gautis minkymui pasiduodantis plasteliniškas darinys. Jeigu masė per biri, pilam truputį vandens (kuo mažiau).
2. Lipdom pyragaičius ranka arba ištrombuojam keksiukų formos dugną (geriau naudoti silikonines formas), pasiliekam dalį masės dugno uždengimui. Transportuojam į šaldymo kamerą, kol gaminsim lavą.
3. Lavai skirtus produktus sumaišom tarpusavyje, paragaujam rezultatą ir adaptuojam pagal skonį (dėjau labai daug čili pipiriukų, kad lava būtų tikrai su charakteriu).
4. Traukiam iš kameros kiek sustingusius keksiukus, pilam lavą, ant viršaus gražiai, kantriai ir akylai (kad lava neišbėgtų) užlipdom blyno formos kepurėles, kurios bus mūsų dugnas.
5. Apverčiam pyragaičius (iškratom lauk), ir mėgaujamės iškart, kol lava dar šilta ir nesustingusi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą