2015 m. gegužės 28 d., ketvirtadienis

Veganiški nekepti burokėlių krepšeliai


... arba saldi becukrė burokėlių tarta, gavusi 9 iš 10 skonio taškų.
Po labai pasisekusio burokėlių torčiuko (receptas – ČIA), užsinorėjau išbandyti daugiau nekeptų burokėlių saldumynų variantų. Taip ant stalo atsidūrė šie lengvučiai, skanučiai ir sveikučiai krepšeliai. Tiesa, vėlgi, nekantruolės garbės žodis – juos tiesiog būtina prieš patiekiant palaikyti šaldytuve pernakt, todėl rekomenduoju viską suruošti iš vakaro.
------------------------------------------------------------------------------------------
Krepšeliams:
1 puodelis datulių (brinkintų, jeigu sausos)
(galima naudoti džiovintas figas arba maišyti įvairiomis proporcijomis su datulėmis bei razinomis)
2/3 puodelio migdolų miltų (iki miltų susmulkintų migdolų)
(galima keisti bet kokiais kitais riešutais (išskyrus žemės) arba naudoti avižinius miltus (iki miltų susmulkintus avižinius dribsnius)
1-2 šaukštai vandens

Įdarui:
1 mažas žalias burokėlis arba pusė vidutinio
1 apelsinas su nutarkuota žievele (reikės ir žievelės, ir pačio apelsino)
0,5 puodelio brinkintų anakardžio riešutų
1 vidutinės citrinos sultys
1 šaukštas ryžių sirupo

1. Krepšeliams skirtus produktus išsukam maisto smulkintuvėje iki vientiso limpančio plasteliniško darinio naudodami kiek įmanoma mažiau vandens.
2. Iš to darinio kaip iš plastelino lipdom krepšelius. Arba trombuojam keksiukų formos dugną (naudojau silikonines keksiukų formeles).
3. Atidedam į šaldiklį, kol gaminsim įdarą.
4. Įdarui skirtus produktus sudedam į maisto smulkintuvą ir ilgai malam iki vientisos, glotnios masės, kol nelieka burokėlių gabaliukų. Paragaujam ir adaptuojam pagal skonį.
5. Užpildom keksiukų vidų, dedam į šaldytuvą ir pamirštam visai nakčiai.
6. Ryte tik pramerkę akis su naktiniais ir basom kojom bėgam ragauti, kas gavosi. Ties ketvirtuoju keksiuku jau galim ir arbatos užsivirti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą