2015 m. gegužės 22 d., penktadienis

Veganiškas „omletas“ su veganiška „grietine“


Galima stoiškai nebandyti atkartoti jokių gyvulinės kilmės produktų skonių veganiškoje mityboje, bet galima ir pabandyti. Karūna nenukrenta.
Šiandien ant stalo garuoja veganiškas „omletas“ su veganiška „grietine“. Lengvas, skanus užkandis, paįvairinęs pusryčių meniu.
--------------------------------------------------------------------------------------------
„Omletui“:
1 pakelis šilkinio tofu
3 šaukštai ryžių/sojos/riešutų pieno
2 šaukštai maistinių mielių dribsnių
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
0,5 šaukštelio ciberžolės
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
juodosios druskos (kala namak) arba įprastos
česnakų, svogūnų miltelių (arba asafetidos miltelių) (nebūtina)

Įdarui: norimų daržovių/grybų

„Grietinei“:
1 puodelis anakardžių riešutų (brinkintų pernakt) arba brinkintų lukštentų saulėgrąžų
1 nedidelės citrinos sultys
1 šaukštelis obuolių acto
druskos
2-5 šaukštai sojos/riešutų/ryžių pieno arba vandens

1. Veganiškai „grietinei“ skirtus produktus sumetam į maisto smulkintuvą ir išsukam iki vientisos masės naudodami kuo mažiau pieno/vandens, kol viskas supanašėja į grietinės konsistenciją. Įdedam į šaldytuvą, kol gaminsim omletą.
2. „Omletui“ skirtus produktus sudedam į maisto smulkintuvą, išsukam iki vientisos masės. Juodoji druska šiam patiekalui suteikia kiaušinio skonio, tačiau galima naudoti ir įprastą druską.
3. Masę pilam į keptuvę, formuojam blyną, kepam nelimpančios dangos keptuvėje ant silpnos ugnies, kol apskrunda, verčiam, apkepam ir iš kitos pusės.
4. Patiekiam su pasirinktomis daržovėmis ir atvėsinta veganiška „grietine“.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą