2015 m. gegužės 7 d., ketvirtadienis
Becukris riešutų sviesto kremo tortas
Labai kremingas, labai riešutų sviestiškas ir labai greitai padaromas saldumyno variantas.
Tiesa, teko pavargti, kol radau becukrius ruginius paplotėlius, bet, galų gale, apsistojau su šiais, ir rezultatas – fantastiškas.
------------------------------------------------------------------------------------------
Apatiniam sluoksniui:
100 gramų ruginių becukrių paplotėlių
3 šaukštai kokosų aliejaus
1 šaukštas ryžių sirupo
cinamono
Kremui:
1 pakelis (~200 gramų) šilkinio tofu
2 šaukštai žemės riešutų sviesto
1 šaukštas ryžių sirupo
Šokoladui:
2 šaukštai tirpinto kokosų aliejaus
2 šaukštai 100 proc. kakavos
1 šaukštas ryžių sirupo
cinamono, kardamono, kajeno pipirų, druskos, vanilino (nebūtinai)
1. Ruginius paplotėlius susmulkinam iki trupinių, juos pakepinam kokoso aliejuje su sirupu ir cinamonu bent 5 minutes vis maišydami, kad skoniai persigertų.
2. Trupinius pritrombuojam į torto formos dugną (naudojau 20 cm skersmens atidaromą torto formą), metam į šaldymo kamerą, kol gaminsim likusį tortą.
2. Kremo sluoksniui skirtus produktus sumetam į maisto smulkintuvą, viską išsukam iki viensisos, kreminės masės. Užpilam trupinius, dedam atgalios į šaldiklį, kol gaminsim šokolado sluoksnį.
3. Šokolado sluoksniui skirtus produktus sumaišom tarpusavyje, paragaujam ir pakoreguojam pagal skonį. Užpilam ant torto.
4. Tortą bent 15 minučių palaikom šaldiklyje, kad viršutinis sluoksnis sustingtų. Tuomet bent 2 valandas palaikom šaldytuve, kad skoniai tinkamai nusistovėtų, o kremas sustingtų.
Arba, et, neiškentę valgom, kaip yra.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą