2015 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Veganiška pica su „sūrio“ padažu


Penktoji ciklo „Eksperimentai ir kitos linksmybės su veganiškais namie gamintais sūriais“ dalis (pirmoji dalis, antroji dalis, trečioji dalis, ketvirtoji dalis).
-----------------------------------------------------------------------------------------
1 pakelis šilkinio tofu
3 šaukštai maistinių mielių dribsnių
1 šaukštas švelnių garstyčių (prancūziškų)
1 kupinas šaukštelis paprikos miltelių
1 šaukštas sojos padažo
svogūnų miltelių, česnakų miltelių, druskos (arba keisti pastaruosius tris į asafetidos miltelius)
0,5 šaukštelio ciberžolės (nebūtina)
1 nepilnas (nubraukštas) šaukštas kukurūzų krakmolo
2-5 šaukštai sojos/riešutų/ryžių pieno

1. Visus ingridientus, išskyrus pieną, sudedam į maisto smulkintuvą ir išsukam iki vientisos masės. Paragaujam ir papildomom trūkstamais prieskoniais iki norimo aitrumo/švelnumo.
2. Pamažu pilam pieną (kuo mažiau) iki „sūrio“ masė taps norimos konsistencijos – maždaug riebaus jogurto (skystos grietinės). Nepersistengiam ir turim omenyje, kad kepant viskas dar labiau sutirštės dėl sudėtyje esančio krakmolo.
3. Klojam picos viršų ir kepam kaip įprasta. Arba naudojam su bekiaušiniais makaronais o bei visur kitur, kur noris „sūrio“ padažo.

P.s. šiandien kukurūzų tešlos (iš 1/2 kvietinių miltų + 1/2 kukurūzų miltų) picon atsigulė vos keli ingridientai: vyšniniai pomidorai, cukinija ir alyvuogės.

.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą