2015 m. kovo 30 d., pirmadienis

Veganiška pica su „parmezanu“


Paprastų ir neprastų kasdieniškų sveikuoliškų veganiškų raw salotų ar daržovių troškinių o bei kitų darinių nusprendžiau į šį BLOG'ą nedėti, tačiau pica savo poreikiu kiek primena saldumynus, todėl pasidalinsiu tobuliausio veganiško sūrio paieškomis. Pirmasis sąraše – veganiškas parmezanas.
---------------------------------------------------------------------------
1 stiklinė anakardžių riešutų (ne brinkintų)
2 šaukštai maistinių mielių dribsnių
3 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių
1 arbatinis šaukštelis česnakų miltelių
0,5 arbatinio šaukštelio druskos

1. Visus sausus produktus sudedam į maisto smulkintuvą ir sumalam iki vientisų birių miltų.
2. Įdedam citrinų sultis, ūžtelim prietaisą dar 15 sekundžių arba tiesiog pamaišom barbariškai šakute. Gautą masę dedam ant paruoštos picos, kurios receptas ir įdaras – kiekvienos šeiminkės tos dienos nuotaikos reikalas.
3. Kepam kaip įprasta. Ragaujam skeptiškai suraukę kaktą. Galų gale pripažįstam, kad tikrai skanu.
---------------------------------------------------------------------------------
Mūsų įvertinimas: 8 iš 10. Gaunasis gan skalsus, stiprus skonis (kaip ir orginalaus parmezano, taip taip), galima jį švelninti mažinant maistinių mielių dribsnių ir prieskonių kiekį. Geriausia yra tiesiog ragauti ir adaptuoti šį veganišką „parmezaną“ dar prieš dedant ant picos.

P.s. Pica buvo gaminta iš tradicinės sausos mielės/druska/aliejus/vanduo tešlos. Šeimininkės tos dienos nuotaika buvo skirta saulėje džiovintų pamidorų, marinuotų paprikų, keptuvėje su datulių sirupu kiek pakaramelizuotų svogūnų ir alyvuogių įdarui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą