2015 m. kovo 28 d., šeštadienis

Becukrė bananų chalva


Mane visuomet žavi indiška virtuvė. Prieskonių gausa, ašrūs valgiai, ir, didžiąja dalimi, vegetariška mityba. Indiški saldumynai – tai visiškos kalorijų bombos, kurių esmę sudaro perdėti cukraus ir krakmolo kiekiai. Bet viską galima adaptuoti, tiesa?
O Mano Žmogų, kaip jau žinia, žavi kokosai. Ir bananai. Kurie labiau – dar nenustatyta, todėl už akių visuomet užkliūna abu šie raktažodžiai.
Šiandien tyčiom ar netyčiom pasitaikė šis puikus, lengvas pusrytinis desertas, kuriam tikrai rašau "įskaityta".
---------------------------------------------------------------------------------------------
2 gerai prinokę bananai
1 puodelis manų kruopų košės
bent 5 šaukštai aliejaus (naudojau nerafinuotą alyvuogių, skirtą kepimui)
1 stiklinė riešutų/ryžių/sojos pieno (kaip per 2 minutes pasidaryti riešutų pieną – ČIA).
1 šaukštas ryžių sirupo
kitų priedų pagal skonį - riešutai, razinos ir pan. (aš nedėjau nieko kito)

1. Keptuvėj įkaitinam aliejų, supilam manų kruopas ir pakepinam iki auksinės spalvos (maždaug 4 minutes), tuomet sumetam gan stambiai riekelėmis supjaustytus bananus. Nors yra didelis noras tuos gabalus smulkinti, kad gautųsi vientisa masė, to nedarom, nes pakepę susikaramelizavę bananų kąsniai yra visos chalvos pats džiaugsmas.
2. Supilam sirupą, kitus priedus, jeigu naudojame (riešutai, razinos ir pan.) ir maišant užpilam stikline karštu sojos arba riešutų/ryžių pienu.
3. Maišydami dar pakepam vos kelias minutes ant lėtos ugnies, nes manai ir taip momentaliai sugeria visą skystį ir sušoka į gabalus, daug perdėm stengtis nereikia. Supresuojam į puoduko ar kito mažo induko dugną, apverčiam, iškratom į lėkštę, patiekiam ir gan nuodėmingai saldžiai pusryčiaujam.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą