2015 m. kovo 24 d., antradienis
Labai energingi sveikuoliški rutuliukai
Milžinišką saldžiosios veganinės raw mitybos dalį sudaro datulės, riešutai, riešutai ir datulės bei datulės su riešutais.
Iš jų gaminami tortų, pyragų pagrindai, pertepimai, saldūs padažai bei visur labai populiarūs „energy balls“ (energijos rutuliukai) arba „energy bars“ (energijos batonėliai).
Formuoti iš gautos lipnios masės galima nors ir jūrų arkliukus, esmė yra paprasta:
1. imam datules (jeigu sausos - brinkintas, jeigu „mėsingos“ (heh :), tik nuplautas);
2. imam visiškai bet kokius riešutus (geriau brinkintus bent 4 val. – 6 val., o patogiausia – pernakt, o dar neapsakomai patogu, bet ne raw'iška – pavirti 20 min.) ;
3. imam visiškai bet kokius mėgstamus kitus priedus: saulėgrąžas arba sezamo sėklas, arba moliūgo sėklas, arba džiovintas uogas (goji, inca ir kt.), arba kokosų drožles, arba razinas, bet ką, kol fantazija baigias ir kiekvienąkart vis kitaip;
4. pridedam cinamono arba kitų pyragiškų prieskonių, arba 100 proc. kakavos, arba kerobo, arba spirulinos, arba kanapių, arba chia sėklų, arba augalinio proteino miltelių arba nededam nieko;
5. viską sumetam į smulkintuvą ir malam, kol sveikuoliškas energingas gėris sulimpa į vieną besisukantį nevaldomą gumulą. Traukiam, presuojam, formuojam formas, atvėsinam, valgom.
Kodėl energingi? Nes riešutai, datulės, sėklos, priedai bei proteinai turi begales kalorijų ir suteikia energijos – tokie rutuliukai gali atstoti cukraus poreikį organizme aktyviai leidžiant laisvalaikį. Kodėl sveikuoliški? Na, nes akivaizdu :)
Manasis variantas išvis neapsakomai šventuoliškai sveikas, nes su daigintais žaliaisiais grikiais (ba dum tss!)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
1 stiklinė daigintų žaliųjų grikių
1 stiklinė datulių (brinkintų, jeigu sausos)
1 šaukštas kviečių želmenų proteino
0,5 stiklinės bet kokių riešutų (dėjau Makadamijos)
Kerobo miltelių apvoliojimui (tai – kakavos atitikmuo)
Kokosų miltų apvoliojimui (kokosų miltai yra ne kas kita, kaip dar labiau susmulkintos kokosų drožlės)
1. Viską sumetam į maisto smulkintuvą ir sumalam iki kol kombaine susiformuoja vientisas besimakaluojantis gumulas. Jeigu per skysta, dedam dar datulių arba riešutų, arba avižinių miltų (smulkinti iki miltų tekstūros avižiniai dribsniai).
2. Formuojam rutuliukus.
3. Dedam į šaldytuvą (nebūtina), atvėsinam, skanaujam ir tampam sveikuoliškai energingi.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą