2015 m. kovo 19 d., ketvirtadienis

Becukriai veganiški ledai iš bananų



Nuo kažko pradėti reikia, pradėjau nuo to, kas nepavykti tiesiog negali (interneto garbės žodis) – veganiniai ledai iš šaldytų bananų. Radau trilijardus variacijų – tai tik po ranka turimų produktų ir fantazijos reikalas. Pats primityviausias variantas yra iš vieno ingridiento: imam gerai prinokusius arba pernokusius bananus, užšaldom bent 12 val., sumalam virtuviniu smulkintuvu (kombainu) į košę. Valgom. Skonis? Šaldytų bananų, toli gražu ne ledų.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Mano variantas:
4 gerai sunokę arba pernokę bananai
2 šaukštai 100 proc. kakavos (be priemaišų ir modifikacijų) 
1 kupinas šaukštas anakardžių riešutų sviesto (galima keisti bet kuriuo kitu mėgstamu riešutų sviestu arba tahini padažu. Beje, tiek vieną, tiek kitą super paprasta pasidaryti namuose, paaiškinimas apačioje).
1 šaukštas ryžių sirupo (galima keisti natūraliomis išmirkytomis datulėmis)
0,5 stiklinės (arba mažiau) riešutų/sojos/ryžių pieno
keli lašai natūralaus vanilės ekstrakto (be priedų)
cinamono, kardamono (nebūtina)

1. Bananus sumetam į šaldymo kamerą bent parai laiko. 
2. Išraukus sudedam į smulkintuvą kartu su kitais produktais. Gerai sumalam ir transportuojam atgalios į šaldymo kamerą, kad apstingtų viskas kartu (nebūtina).
3. Valgom ir stebimės, kad čia ne tikri ledai.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Variacijos: kokosų skonio ledai iš kokosų drožlių su natūraliu kokosų aliejumi, vaisių skonių ledai su trintais vaisiais, uogų skonio ledai su trintomis uogomis, mėtų skonio ledai su trintomis mėtomis, žaliosios arbatos skonio ledai su žaliosios arbatos skonio milteliais, pistacijų skonio ledai su pistacijomis, kavos skonio ledai su espresso kavos šotu (atšaldytu) ir t.t.

Rekomenduoju dėti riešutų, tahini sviesto ar kokosų aliejaus, nes tas natūralus riebaliukas priduoda tekstūros ir panaikina vaisių šerbeto skonį. Nebent, žinoma, norisi vaisių šerbeto skonio.
Pasidaryti bet kokį bet kokių riešutų sviestą galima namie: ant sausios keptuvės vidutinės ugnies lengvai apskrudinti pasirinktus riešutus, sudėti į virtuvinį smulkintuvą (kombainą) ir trinti tol, kol išsiskiria natūralus riešuotuose (ar sezamo sėklose Tahini atveju) esantis aliejus. Viskas.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Mano Žmogaus verdiktas: „Gerai, galim būt veganais.“


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą