2015 m. kovo 22 d., sekmadienis

Veganiški becukriai riešutų sviesto ir šokolado krepšeliai


Niekam ne paslaptis, kad veganai irgi valgo šokoladą (o taip! Puikiai kelis paprastus veganiško naminio šokolado variantus aprašė Vanilla blonde). Labiausiai gundantis veganiškas becukrio šokolado variantas yra ČIA.
Kai apima visiška šokolado frustracija, susimakaluoju per 2 minutes karštą veganišką šokoladą (nieko nestingdinu ir nieko nelaukiu, gal juokaujat?), tačiau nostalgiškai menu, kad skaniausias pasaulyje šokoladinis batonėlis yra „KitKat“ su žemės riešutų sviestu. Ir daugiau galime net nesiginčyti šituo klausimu.
Bandydama atrasti bent mikro dalele kažką panašaus, radau štai ką: veganiški riešutų sviesto ir šokolado krepšeliai.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
2 šaukštai 100 proc. kakavos miltelių
2 šaukštai ryžių sirupo
4 šaukštai kokoso aliejaus
1 šaukštas pasirinkto riešutų sviesto (rinkausi žemės riešutų sviestą) arba kito įdaro (dalį dariau su kokosų piene pabrinkintomis kokosų drožlėmis)
kelių lašų natūralaus vanilės ekstrakto (nebūtina)
Cinamono, keli grūdeliai druskos (nebūtina)

1. Išlydom kokosų aliejų (puode arba, et, mikrobanginėje), sumaišom su kakavos milteliais, pasirinktu sirupu, cinamonu, druska arba (bei) kitais mėgstamais pyragų prieskoniais (kardamonu, imbieru, smulkintais gvazdikėliais ar pan. – skonio reikalas).
2. Dalį masės pilam į keksiukų formeles, dedam į šaldiklį bent 10 min., kol sustings.
3. Ištraukiam, dedam pasirinktą įdarą (dėjau žemės riešutų sviestą ir kokosų piene pabrinkintas kokosų drožles), užpilam likusiu šokoladu, transportuojam atgal į šaldiklį dar bent 10 min.
4. Ištraukiam, skanaujam, linksim galva, jog skanu, bet dūsaujam, kad „joks čia ne KitKat“.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą