2015 m. kovo 21 d., šeštadienis
Becukriai Raffaello
Na gerai, gerai, ne visai Raffaello, bet tikrai geras becukris kokosinių ladoo variantas, pagaminamas per 4 minutes. O Mano Žmogus labai mėgsta kokosą. Cukriniais laikais jį džiugindavau kokosiniais rutuliukais, kurių esmė - auksinis sirupas (virtas, sutirštėjęs cukrus) arba kondensuotas pienas (tinginukų greitukas).
Tiesą pasakius, gan skeptiškai žiūrėjau į šį rastą receptą. Tačiau jis pranoko visus lūkesčius ir nušvietė pergalingą šypseną mano veide.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
1 puodelis kokoso drožlių (nesaldintų)
1 šaukštas miltų
0,5 puodelio kokosų pieno
1 šaukštas ryžių sirupo (galima bandyti nedėti. nebandžiau).
keli lašiukai natūralaus vanilės ekstrakto (nebūtina)
keli grūdeliai druskos
1. Sumetam viską į dubenį, gerai išmaišom. Paliekam kokoso drožles bent 10 minučių pabrinkti ir visą masę sukibti tarpusavyje.
2. Per tą laiką įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių.
3. Formuojam ranka rutuliukus. Jeigu nekimba – papildom miltais, jeigu per kieta masė, paskystinam kokoso pienu.
4. Kepam ~ 15 min., kol gražiai pagelsta.
5. Valgom, apsimetam, kad kaip Raffaello, į tarpus kartojam sau, jog „svarbiausia, kad sveika“.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą