2015 m. kovo 26 d., ketvirtadienis

Veganiškas becukris bananinis šokoladinis tortas su kremu


O tu Šventas Veganiškume. Tai yra 12 iš 10 balų surinkęs torto receptas (pagaminus dar keturis variantus ir papildžius šiomis išvadomis vėliau), kurį rekomenduoju absoliučiai visiems smaližiams.
-------------------------------------------------------------------------------------
Pagrindui:
1 puodelis pernakt brinkintų graikiškų riešutų
1 puodelis pernakt brinkintų anakardžių riešutų (arba migdolų)
1,5 puodelis datulių (brinkintų, jeigu sausos)
keli grūdeliai druskos
keli lašai natūralaus vanilės ekstrakto (nebūtina)

Viduriniam sluoksniui:
3 gerai sunokę bananai (vieną bananą atidedam supjaustymui skiltelėmis)
1 kupinas šaukštas anakardžių riešutų sviesto
2 šaukštai ištirpinto kokosų aliejaus
2 šaukštai ryžių sirupo
3 šaukštai sojos/ryžių/riešutų pieno (tinka ir kokosų) (riešųtų pieną iš turimo riešutų sviesto galima pasidaryti per 2 minutes, kaip – apačioje).
2 šaukštai 100 proc. kakavos miltelių
keli grūdeliai druskos

Kreminiam sluoksniui:
Pernakt šaldytuve laikytas kokosų pieno/kremo indelis (riebesnis, jeigu yra pasirinkimas)
keli lašai natūralaus valinės ekstrakto (nebūtina)
ant šaukštelio galo stevijos miltelių (arba pusę arbatinio šaukštelio datulių/klevų sirupo)

1. Pagrindo sluoksniui skirtus produktus sudedam į maisto smulkintuvą, malam, kol po kombainą makaluojas vientisas gumulas. Juo išklojam torto pagrindą (naudojau 20 cm atidaromą torto formą), dedam į šaldiklį (šaldymo kamerą), kol gaminam antrąjį sluoksnį.
2. Antrajam sluoksniui skirtus produktus sudedam į virtuvinį kombainą arba blenderinę, pasiliekam vieną bananą. Sumalam iki vientisos, kreminės masės. Ištraukiam iš kameros torto pagrindą, supjaustom bananą riekelėmis, sudedam, ant jo užpilam vidurinę masę ir vėl kišam į kamerą, kol gaminam trečiąjį sluoksnį.
3. Nevartant iš šaldytuvo ištraukiam kokoso pieno indelį, atsargiai atidarom viršų, išimam susiformavusį ir sustingusį kokoso kremo sluoksnį (be skysto pieno), dedam į blenderinę arba mikserio indelį ir su vanile bei saldikliu suplakam iki purios masės. Praktiškai, tai tinka ir šakute gerai išmaišytas kremas, svarbu, kad būtų daug maž vientisa, plaktos grietinėlės konsistencijos masė.
4. Ištraukiam tortą iš šaldiklio, dedam ant viršaus kokosų kremo sluoksnį, puošiam bananais arba nebūtinai, dedam į šaldytuvą atvėsinti arba nebesulaukiam ir naikinam iš karto.
----------------------------------------------------------------------------------------
Riešutų pieno „shortcut'as“ (greičiausias būdas):
1 šaukštas turimo riešutų sviesto
4 datulės arba 1 arbatinis šaukštelis datulių/klevų sirupo
500 ml - 1 l vandens
Viską sudedam į blenderį (smulkintuvą/trintuvą), paplakam 1 minutę. Viskas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą