2015 m. gegužės 10 d., sekmadienis
Veganiškas „ricotta" sūris ant lazanijos
... arba tobulo veganiško sūrio paieška Nr. 3 (Nr. 1 – ČIA, Nr. 2 – ČIA).
Šio recepto idėjinį pradą labai sunku atsekti, perskaičiau kokius 8 būdus ir galutinį variantą susikūriau pati.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
1 pakelis šilkinio tofu
300 gramų smulkintų lapinių kale kopūstų be kotų arba špinatų (nebūtina)
1 nedidelės citrinos spaustos sultys (kai kur naudoja šaukštą obuolių/vynuogių acto)
2 šaukštai maistinių mielių dribsnių
1 šaukštelis česnako miltelių
1 šaukštelis svogūno miltelių
0,5 šaukštelio druskos (arba keičiam pastaruosius tris į 1 šaukštelį asafetidos. Aš naudoju asafetidą, ji kur kas geriau atkartoja sūrio paskonį)
2-5 šaukštai sojos/riešutų/ryžių pieno arba vandens
1. Visus produktus, išskyrus špinatus (ar kale) bei pieną sudedam į maisto smulkintuvą ir išsukam iki vientisos masės. Pieno pilam kuo įmanoma mažiau. Ragaujam, kas gavos, koreguojam skonį su prieskoniais.
2. Į masę sudedam kale kopūstus (ar špinatus) ir sumalam iki vientisos žalios makalošės. Jeigu nenorim žalios makalošės, smulkintus žalumynus nuplikom karštu vandeniu (kad sukristų), įmaišom į masę šaukštu.
3. Kepam, kaip įprasta.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Mūsų įvertinimas: 9 iš 10. Patiekalams su makaronais tikrai puikiai tinkanti sūrio alternatyva.
P.s. Lazanijos lakštai – be kiaušinių. Lazanijos sluoksniuose šįkart atsidūrė į košę sutrintas saldusis moliūgas (prieš tai keptas 30 min. orkaitėje gabalėliais), paprika, morkos ir porai.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą