2015 m. gegužės 20 d., trečiadienis

Veganiška šalta „latte“ be kofeino


Neretas sveika gyvensena besidomintis visiškai atsisako kavos ir kitų kofeino savyje turinčių gėrimų (juodoji, žalioji arbata, energetiniai gėrimai ir t.t.) dėl kofeino sukeliamo apgaulingo energijos antplūdžio ir vėliau sekančių nuovargio pojūčio/nuotaikos svyravimų ir t.t. Išsamiau – ČIA.
Kavos skonio besiilgintieji internete gali rasti prieskonių mišinių, kurie savo skonių savybėmis tikrai primena kavą, o savo kainų savybėmis – kosmosą. Žinoma, kur kas paprastesnė alternatyva yra cikorijų ar gilių kavos gėrimai.
Bėda, kad šiuo metu reziduoju ne Lietuvoje, kur cikorijos yra visiškai negirdėta retenybė. Paieškojus internete, aptikau arčiausiai mano mėgstamiausios kavos – latte – esantį veganišką nevirto gėrimo variantą, kuris pradžiugino skonio receptorius ir išlydė širdį.
--------------------------------------------------------------------------------------------
1 kupinas šaukštas migdolų, žemės arba anakardžių riešutų sviesto
0,5 šaukštelio vanilino esencijos
2 šaukštai maca miltelių
1 kupinas šaukštelis ashwagandha miltelių
1 šaukštas karobo miltelių (arba 100 proc. kakavos)
druskos, kajeno pipirų, cinamono pagal skonį
600 ml sojos/riešutų/ryžių pieno
ryžių sirupo pagal skonį arba 3-5 brinkintų datulių

1. Visus ingridientus sumetam į maisto smulkintuvą/koktelinę ir malam porą minučių, kol skoniai gerai persimaišo. Karobo milteliai daug labiau primena kavos skonį nei grynoji kakava, todėl jeigu norim labiau „latte“ varianto, naudojam karobo miltelius, jeigu širdis linksta link šaltos „moka“, keičiam 100 proc. kakava.
2. Paragaujam, papildom reikiamais prieskoniais/skiedžiam pienu.
3. Leidžiam nusistovėti, nusisėdėti ir nusigulėti bent 10 minučių.
4. Geriam ir palaimingai šypsomės.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą